#1 MINISERIE: Avocado VS oksekød? - Sustain'Ish episode cover

#1 MINISERIE: Avocado VS oksekød?

"Avocado vs. Oksekød – Myteknusning i klimakøkkenet" I dette afsnit af Lotte og Simones bæredygtighedspodcast går værterne i kødet på en sejlivet klimamyte: Er avocado virkelig værre for klimaet end oksekød? Spoiler: Svaret er et rungende nej – og det får du nuanceret forklaret på 20 tankevækkende minutter. Myten, der nægter at dø Vi starter med den udbredte forestilling om, at lokale fødevarer per definition er mere klimavenlige. Men som Lotte og Simone pointerer: Det handler langt mere om hvad du spiser end hvor det kommer fra. Tallene taler deres tydelige sprog – 1 kg oksekødsfilet udleder 151,95 kg CO2 – 1 kg avocado? Kun 1,07 kg CO2 Forklaringen på det enorme klimaaftryk fra oksekød findes i metan fra køer, enorme arealer til foderproduktion og et ineffektivt fødevareudbytte. Oxford-forskning viser, at en massiv reduktion i kødproduktion (op til 75%) kunne frigøre enorme landbrugsarealer til naturgenopretning. Avocadoens grønne dilemma Selv om avocadoen vinder CO2-duellen, er den ikke uden problemer. En enkelt avocado kan kræve op mod 272 liter vand, og i lande som Mexico og Chile kobles avocadoproduktion til både afskovning, vandmangel og organiseret kriminalitet. Men: – 1 kg oksekød = 2315 liter vand – 1 kg avocado = stadig væsentligt mindre Andre animalske fødevarer som flødeost og leverpostej udleder også markant mere CO2 end avocado. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
No track playing
Sydhavnsbølgen
Press play to tune in
00:00
00:00